Жоғары инженерлік-технологиялық колледжі
0

 

 

«МЯСОДЕЛ» үйірмесі

Үйірме мүшелерінің тізімі

 

Үйірме мүшелерінің аты-жөні

Тобы

1

Айдын Гаухар

ТПМ-921

2

Акназарова Анар

ТПМ-921

3

Ерсайнов Бекарыс

ТПМ-921

4

Зинекенов Ернар

ТПМ-921

5

Марат Гүлбақыт

ТПМ-921

6

Рахметуллина Динара

ТПМ-921

7

Халесова Алина

ТПМ-921

8

Эргашова Мөлдір

ТПМ-921

9

Гинаятова Данагуль

ТПМ-921

10

Нұр Алтынай

ТПМ-921

11

Ермекова Айнур

ТПМ-921

12

Муталиева Сабира

ТПМ-921

13

Ажгалиева Гүлсезім

ТПМ-931

14

Айдын Тұрсынай

ТПМ-931

15

Аманша Адиль

ТПМ-931

16

Айткалиева Гүлназ

ТПМ-931

17

Берік Дәурен

ТПМ-931

18

Жаниева Жайнагүл

ТПМ-931

19

Жасұланқызы Айкөркем

ТПМ-931

20

Жұмақай Динара

ТПМ-931

21

Идиятолла Айнагүл

ТПМ-931

22

Калимулдина Дана

ТПМ-931

23

Курманова Дания

ТПМ-931

24

Еселбаева Инабат

ТПМ-931

25

Дүйсенбаев Бекзат

ТПМ-931

26

Молдағалиева Айсана

ТПМ-931

27

Мұратов Алтынбек

ТПМ-931

28

Нағым Тілек

ТПМ-931

29

Рахимов Асылхан

ТПМ-931

30

Сабыр Гүлсезім

ТПМ-931

31

Хусаинов Абдислан

ТПМ-931

32

Хитаров Дәулет

ТПМ-931

33

Энгельс Архат

ТПМ-931

 

Үйірме жетекшісі:            Алмұқанова А.Б

                          

  «МЯСОДЕЛ» үйірмесінің жұмыс графигі

 

Апта күні

Уақыты

1

Бейсенбі

16:00– 17:50

                    

  Үйірме жұмысының мақсаттары мен міндеттері


Білім: Жалпы тауартану, ет және ет өндірісі, негізгі шикізаттар, жартылай фабрикаттар жайлы түсінік. Заманауи құралдар мен аппараттарды өндірісте және тұрмыста пайдалану туралы мәлімет.
Мақсаттары: Оқушыларға ет және ет өнімдері, ет өндірісінің негізгі шикізаттары, еттен дайындалатын жартылай фабрикаттар жөнінде түсінік қалыптастырып, оларға өндірісте пайдаланылатын құрал-жабдықтар мен аппараттардың жұмыс істеу принциптерін түсіндіру. Оқушылардың танымдық және шығармашылық қабілетін дамыту, жаңа бағдарламалармен таныстыру. Заманауи құрылғыларды күнделікті өмірде пайдалана білуге үйрету.

Міндеттері: Ет және ет өндірісі, негізгі шикізаттар, субөнімдер, шұжық өнімдері, жартылай фабрикаттарға деген қызығушылық қабілетін дамыту. Оқушыларға оқыту барысында өз мамандығының болашақ еңбек қызметіне қажет екендігіне көз жеткізу. Оқушылардың шығармашылық мүмкіндігін анықтай отырып, оларды зерттеу жұмыстарын жүргізу бойынша жұмыстарға біріктіру.  Негізгі мектепте қалыптасқан ақпараттарды кеңейту және жетілдіру.

Негізгі бағыты: Электрлік плитаны пайдаланып, ет өнімдерінен түрлі тағамдарды дайындау, Филин люминоскобында еттің химиялық қасиеттерін анықтау

Тәжірибелік бағыты: Ет және ет өнімдері, негізгі шикізаттар, жартылай фабрикаттар, субөнімдерді іс жүзінде тәжірибе барысында дайындап көру. Оқушыларды өндірістің ішкі құрылысымен таныстырып, іс жүзінде тәжірибе ұйымдастыру 

 

Күтілетін нәтиже: Жыл бойына өткізілген жұмыстар бойынша үйірменің макетін жасау, альбомдар, буклеттер дайындау. Ғылыми-тәжірибелік конференцияларға қатысу, қорғау, олимпиадаға оқушыларды қатыстыру.

                                     Үйірме мүшелерінің тізімі 

Үйірме мүшелерінің аты-жөні

Тобы

1

Ажгалиева Гүлсезім

ТПМ-921

2

Айдын Тұрсынай

ТПМ-921

3

Аманша Адиль

ТПМ-921

4

Айткалиева Гүлназ

ТПМ-921

5

Берік Дәурен

ТПМ-921

6

Жаниева Жайнагүл

ТПМ-921

7

Жасұланқызы Айкөркем

ТПМ-921

8

Жұмақай Динара

ТПМ-921

9

Идиятолла Айнагүл

ТПМ-921

10

Калимулдина Дана

ТПМ-921

11

Курманова Дания

ТПМ-921

12

Құспан Салтанат

ТПМ-921

13

Еселбаева Инабат

ТПМ-921

14

Дүйсенбаев Бекзат

ТПМ-921

15

Молдағалиева Айсана

ТПМ-921

16

Мендіғалиев Райымбек

ТПМ-921

17

Мұратов Алтынбек

ТПМ-921

18

Нағым Тілек

ТПМ-921

19

Неткалиева Жанғаным

ТПМ-921

20

Рахимов Асылхан

ТПМ-921

21

Сабыр Гүлсезім

ТПМ-921

22

Хусайнов Абдислан

ТПМ-921

23

Хитаров Дәулет

ТПМ-921

24

Энгельс Архат

ТПМ-921

25

Талапова Альбина

ВТ-21

26

Сұлтанов Нұркен

ВТ-21

27

Қабдиева Айзада

ВТ-21

28

Қыдрхожаев Қарасай

ВТ-21

29

Ахметов Исатай

ВТ-21

30

Гайсин Жаңабек

ВТ-21

31

Сәлімгереев Аслан

ВТ-21

32

Хажмуратов Жантөре

ВТ-21

33

Ержанов Әділет

ВТ-21

Үйірме жетекшісі:            Алмұқанова А.Б.